top of page

Pilisi kilátások 

Egy panorámákkal teli és izgalmas tematikájú pecsétgyűjtögetős kirándulás, ami még egy ismerős vidéken is bőven tud újat mutatni. 

Akiket a természetjárás már igazán megfertőzött, idővel egy túramozgalomba is belevágnak, és elkezdik gyűjtögetni a kilométereket meg a teljesítésért járó jelvényeket. A túramozgalom szó hallatán sok embernek egy kötött útvonal, egy igazolófüzet és a pecsételés jut eszébe, de a kötöttségeket kevésbé kedvelő természetjárók is találnak olyan tematikát, ahol nem az útvonal, hanem az úti cél a lényeg.

Ilyen például a Pilisi kilátások nevű túramozgalom is, ahol mi magunk választhatjuk meg, mely utakon szeretnénk elérni az igazolófüzetben szereplő tizenkét kilátópontot. Kíváncsiságtól vezérelve mi is felkerestük ezeket a természetes és épített helyeket, melyek között több is izgalmas felfedezésekkel szolgált az általunk már ismertnek hitt tájban.

​A túramozgalom érintő pontjai:

 1. Fekete-hegy

 2. Kétágú-hegy

 3. Fekete-kő

 4. Kémény-szikla

 5. Pilis

 6. Basina

 7. Nagy-Kopasz

 8. Vörös-hegy

 9. Oszoly

 10. Hosszú-hegy

 11. Nagy-Kevély

A résztvevőknek a megadott kilátópontokat kell felkeresni. A kilátópontokon kihelyezett bélyegzőkkel az igazoló füzet megfelelő helyére lenyomatot kell készíteni. Tintapárnát feltétlenül vigyetek magatokkal! Rongálás esetében elfogdunk igazolásképpen egy fényképet is! Ha összegyűjtötted az összes lenyomatot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz. A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva. A kilátópontok mindegyike jelzett turistautak mentén található.

A teljesítőket sorszámozva rögzítjük, és egy kitűzővel jutalmazzuk. A túramozgalomhoz 100db igazolófüzet és kitűző készül, ha elfogy, újfajta kitűzőt készítünk (tehát akár többször is érdemes teljesítened).

Az igazolófüzet megvásárolható:
Piliscséven a Béke utca 68. sz. alatti virágboltban (Nyitvatartása: H-P 8:00-16:00, Szo 8:00-12:00, V 8:00-11:00)
Piliscsabán a Fényesliget Kávézóban, Batthyányi utca 1. (Hétfőtől szombatig reggel 10-től este 22 óráig.)
Pilisszentivánon a Rét utca 13. szám alatti barkácsboltban (0626/366-506)

A füzet kérhető postai úton is, az Egyesület e-mail címén ( pcs_turakor [kukac] freemail.hu). A füzet ára 800Ft/db + 200ft/csomag postaköltség. Az ár tartalmazza a díjazást (kitűző) és a díjazás esetleges postaköltségét is.

bottom of page