top of page

Aktív szórakozás

Túrázás, kerékpározás

A túrázás minden évszakban kedvelt időtöltés. A Pilisben számos jelzett turistaút található, a faluból felkapaszkodva a Pilis-tetőre vagy Dobogókőre, gyönyörű kilátásban van részünk. Érdemes az eldugott völgyeket is felkeresni, a zúgó patakok, virágos rétek, gyönyörű szálfák igazi élményt nyújtanak.
Ismert célpont a
Szurdok-völgy, a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok, a Vadálló-kövek, Prédikálószék.
Számos remek kerékpárút  is található közúti forgalomból elzárt területen, így biztonságosan kerékpározhatunk. Számítani kell azonban keményebb szakaszokra is, hiszen az utak hegyen-völgyön át vezetnek.
Vendégeinknek turistatérképet és kerékpáros térképet biztosítunk, túra javaslatokat teszünk.

Barangolás a környező hangulatos városkákban

A környező hangulatos városkákban, Esztergomban, Visegrádon, Szentendrén, Zsámbékon műemlékekben, hangulatos terekben gyönyörködhetünk és megkóstolhatjuk a különleges kulináris kínálatot. Számos múzeum, galéria, képtár, érdekes üzletek kínálnak tartalmas szórakozást.
Részletes ismertetők a szálláshelyen.

Fürdés, strandolás

A közelben, mindössze 30 percen belüli autózással remek fürdési, strandolási lehetőségeket találunk.
- Leányfalu Strand és Termálfürdő - nagyszerű szaunázási lehetőséggel
- Visegrádi Termál Hotel wellnes részlege - nem csak szállóvendégeknek
- Párkányi "Vadas" élményfürdő - a gyönyörű párkányi hídon átkelve, szlovák oldalon
- Esztergomban strand és élményfürdő is várja a vendégeket
- Ramada Aquaworld - csúszdaparkos élményfürdő
- Vízes Nyolcas uszoda Szentendrén - az úszni vágyóknak
- Dorogi tó és pilismaróti dunai strand; - a természetes vizet kedvelőknek

Izgalmas élmények

Aki az izgalmasabb élményekre vágyik, meglátogathatja a visegrádi téli-nyári bobpályát, amely kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozást nyújt.

A törökmezői, 10 hektáros területen elhelyezkedő kalandparkban a környezetbe illeszkedő pályák közül válogathatnak a látogatók. Magaslati kötélpályán a fák lombkoronájában bárki Tarzannak érezheti magát, a 600m hosszú Tiroli csúszópályán pedig garantált a fokozott adrenalin termelés és a szép kilátás.

A gödi Dunakaland Kalandpark kötélpályáját 3,5 hektáros ősfás parkban, százéves faóriások törzsére, 4-6 méteres magasságban telepítették. A Kalandpark terepjárós túráin végig a vendégek vezethetik a speciálisan felkészített terepjárókat, brutális terepviszonyok között! A vendégek G Mercedest vezethetnek, melyet a szakértők többsége a világ legjobb terepjárójának tartja. Ugyancsak itt van lehetőség a quadozásra, amely a mozgás, a természetjárás, és a sport egy különleges, és nagyon izgalmas formája.

A Visegrádi Gokart és Kalandparkban többórás kötélpályán próbálhatják ki magukat a kalandra vágyók.

Lovas túrák a Pilisben

April 24, 2018

2018. április 25-én nyitotta meg a Pilisi Parkerdő Zrt. a Pilis Ride útvonalhálózat első szakaszát, ami a Visegrádi-hegységben és a Pilisvörösvári-medence térségében kínál erdei lovaglási lehetőséget. A fejlesztés során 4 erdei szálláshely mellett nyári istállót létesítettek, és az erdei utakon kijelöltek összesen 56 kilométernyi, lóval is végigjárható túraútvonalat. Az ingyenesen használható, legalább 2,5 méter széles űrszelvényű utak nagyobbik része Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu és Pilisszentlászló térségében fut, de lehet lovagolni Csobánka és Pilisszentkereszt között, továbbá a Pilisvörösvárt, Pilisszántót, Piliscsévet és Kesztölcöt összekötő útvonalon is.

Sétahajózás a Dunán

Dunai sétahajózás elérhető mind Szentendréről, mind Esztergomból, de utazhatunk sétahajóval vagy szárnyashajóval Budapestre is. Menetrend és részletes tájékoztató a szálláshelyen megtalálható.

Horgászás

Az alig pár kilométerre lévő pilisszántói horgásztó gyönyörő, hangulatos környezetben található, nagy halállománnyal.
Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, keszeg, kárász, balin
A Pilisvörösvár és Pilisszántó között lévő Határréti-víztározón, mely a Határréti-patak vizét gyűjti össze, időjárástól függően általában március végén kezdődik a horgászévad. A szép környezetben lévő 7 hektáros víztározó meghatározó hala a ponty, mely rendszeresen kerül telepítésre kifogásra érett méretben. A keszegfélék mellett süllőt és csukát is lehet zsákmányolni. A napijegyes horgászvíz a horgászszezonban (amely általában március elejétől november elejéig tart) a hét minden napján nyitva van, és a horgászrendben rögzített napi nyitva tartással várja a szép környezetben, eredményesen horgászni kívánókat. Napi jegyet a halőrháznál lehet váltani, ahol a horgászat megkezdése előtt és befejezte után jelentkezni kell.

Síelés, szánkózás

A mindössze pár kilométerre lévő Dobogókőn található az ország első sípályája, amely - kedvező hóviszonyok esetén - ma is működik. A sípálya melletti, Makovecz Imre által tervezett organikus büfében étkezési lehetőség is van.Dobogókőn és Pilisszentkereszt határában is találunk szánkózási lehetőséget.

Budapesti városnézés

Végül nem hagyhatjuk ki gyönyörű fővárosunkat, Budapestet sem a felsorolásból, amely mindössze 15 km-re van Pilisszentkereszttől.
Aki nem akar autózni, annak javaslatot adunk a kényelmes utazási lehetőségekre, valamint egy egynapos villámlátogatás programjára, útvonalára.
A szálláshelyen a főváros legnagyszerűbb látnivalóiról talál képes ismertetőt.

Please reload

bottom of page